De leukste Mattheüs op zakformaat!

Met: Henk Zwart (tekst, zang), Saskia Meijs (altviool), Marko Bonarius (contrabas), Martijn Grootendorst (video), Johan Sebastiaan Bach (compositie), Jan Rot (zangteksten)

Iedereen denkt De Mattheüs van Bach te kennen, maar weinigen zullen de altviool- en baspartij ooit los gehoord hebben. En juist in deze ‘ondergeschoven’ partijen herken je de hand van de Meester!

In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht, en op eigenzinnige wijze, een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool & contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars, voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen.

De Mattheüs volgens Henk wordt akoestisch gespeeld en in het Nederlands gezongen en verteld door Henk Zwart (o.a. Suver Nuver). Voor de zangpartijen wordt de hertaling van Jan Rot gebruikt. De originele orkestpartijen van J.S. Bach worden gespeeld door Saskia Meijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas). Het decor wordt gevormd door de verhelderende en betoverende visuals van video-kunstenaar/ VJ Martijn Grootendorst. De voorstelling duurt precies 60 minuten.

Joyce Roodnat – NRC Handelsblad:

“…Een stel gelouterde kunstenaars die zich gedragen zoals jonge types dat doen; impulsief, onbezonnen. De Matthaus Passion in één uur met één stem, altviool en contrabas. Die twee instrumenten hoor je vrijwel nooit, ze vallen bijna altijd weg in het orkest en dus weet niemand hoe mooi ze zijn. …Ik zag hoe de altvioliste en bassist opgingen in Bach, ik hoorde hoe hun ademhaling zich liefkozend voegde naar zijn muziek…” 

Oordeelt u zelf, want zo heeft u Hem nog nooit gehoord!

Lees hier het diepte interview met Saskia Meijs over deze intrigerende voorstelling!

En voor een kijkje in de keuken: zie het filmpje hieronder:

Wilt u De Mattheüs volgens Henk bij u in de buurt/bij u thuis/in uw theater of concertzaal horen en zien?

Neem dan contact op met de Barockpuppies en vraag naar de mogelijkheden! Wij staan elk jaar rond Pasen weer voor u klaar.